Grids-calçotada-1

Al Grids, la braseria del Molí de l’Escala, ja és temps de calçots. Us oferim una proposta única que marida els calçots, ecològics i de l’Empordà, amb el txuletón, la nostra carn insigne.

“Fa cinc anys vam decidir que el Grids oferiria, a banda de les propostes habituals de la carta que hem anat evolucionant, menús dedicats a productes de temporada com són els calçots”, explica el cuiner i propietari de l’establiment, Jordi Jacas. “La nostra obsessió són sempre els productes i, en el cas del calçot, no podia ser diferent, volíem els millors calçots, ecològics i cultivats al nostre entorn directe”.

Amb aquest objectiu, l’equip del Grids va entrar en contacte amb un petit productor ecològic emplaçat a Albons que va iniciar el cultiu d’aquest producte pensant inicialment a abastir únicament la cuina de la braseria del Molí de l’Escala. Cinc anys després, el cultiu del calçot s’ha consolidat a la zona amb un grup de productors que anualment planten mil quilos de ceba per al calçot. En les més de dotze setmanes de la temporada, es preveu que es produiran entre 20.000 i 25.000 unitats de calçots.

Enric Guerrero, un dels productors de calçot per al Molí, ha destacat que “el calçot de l’Empordà és de qualitat perquè es produeix en una terra fèrtil, propera al mar i, a més, amb el condicionant de la tramuntana”.

Menú del calçot

Un cop a la taula del Grids, el menú comença amb els embotits de Jordi Vilarrasa d’Olot. Després arriben els calçots que s’acompanyen de dues salses, la clàssica romesco i el romesco amb anxoves, especialitat de la casa.

La proposta del Grids inclou també el txuletón de sidreria, clàssic del País Basc. En aquest cas, de la mà del basc Imanol Jaca, un dels màxims experts en aquesta carn, encarregat de donar a conèixer la cultura gastronòmica basca i que distribueix els seus productes a nivell internacional. Es tracta d’una carn única que procedeix de vaques d’entre 8 i 18 anys que se selecciona acuradament i que passa per un procés de maduració per garantir-ne la màxima qualitat. L’especialitat d’Imanol Jaca, com explica ell mateix, són les “vaques velles i grosses”.

El menú es tanca amb una Euskal Crema, la versió personal del Grids de la Goxúa, un clàssic postre basc de tast similar a la crema catalana.

Compartir